F4i - Main Forum Main F4i discussion board

Bike won't start

  #1  
Old 04-11-2018, 12:43 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2018
Posts: 3
Exclamation Bike won't start

Hello all,

I'm new to this page and am seeking help before I part ways with my 04 Honda CBR 600 f4i. Any help is appreciated.
Problem: Bike will not start
- no fuel prime
- no power to headlight (low or high)
- bike turns over when I jump the starter relay (bike doesn't do anything when I press the push start button)
- rear lights don't work
- spark plugs are good, I get great compression when I jump the bike to turn over
- power is going into kill switch and push start button
- battery is good
- fuses are all getting power and I checked for continuity. All is good in the fuse box
- I switched the headlight relay and fuel pump relay but nothing happened

Bike is in Neutral when I turn the key. Kickstand Sensor is not the problem, nor is the BAS or the big main light harness that people say can get loose sometimes.
 

Last edited by Kevin Quan; 04-11-2018 at 12:59 AM.
  #2  
Old 04-11-2018, 01:53 AM
CaBaRet's Avatar
Super Moderator
Join Date: Oct 2016
Location: Lancs ,UK
Posts: 2,519
Default

Hi ,did you check the 30amp fuse at the starter solenoid
 
  #3  
Old 04-11-2018, 08:25 AM
Member
Join Date: Apr 2007
Posts: 49
Default

Do your gauges light up? if not, it sounds like the 30amp fuse Cabarat mentioned
 
  #4  
Old 04-11-2018, 02:19 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2018
Posts: 3
Default Thanks for replying. This bike is stressing me out so much.

30amp fuse is good. The photo attached shows what lights pop up when I turn the key.


Note: nothing happens when I press the push start button. Bike only turns over when I run a wire from the battery into the starter solenoid.
 
Attached Thumbnails Bike won't start-img_5409.jpg  
  #5  
Old 04-11-2018, 03:43 PM
CaBaRet's Avatar
Super Moderator
Join Date: Oct 2016
Location: Lancs ,UK
Posts: 2,519
Default

Do you mean your bridging the starter solenoid to start the engine
 
  #6  
Old 04-11-2018, 04:18 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2018
Posts: 3
Default

yes
 
  #7  
Old 04-12-2018, 02:14 AM
CaBaRet's Avatar
Super Moderator
Join Date: Oct 2016
Location: Lancs ,UK
Posts: 2,519
Default

Then you will need to buy a new Starter Relay Switch (Solenoid)
 
  #8  
Old 04-14-2018, 05:30 PM
Junior Member
Join Date: Feb 2018
Posts: 13
Default

So the pump is not priming when you turn key on?
 
  #9  
Old 04-18-2018, 02:04 PM
Member
Join Date: Apr 2007
Posts: 49
Default

you said the power is good going into the kill switch/start. maybe it's not making contact when you push the button and power isn't going to the start switch to the starter.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
CBR-J
General Tech
5
08-16-2017 09:19 PM
Freewax
F2 Tech
10
03-05-2011 09:37 PM
pskillman
CBR 600F3
4
05-01-2010 06:45 PM
cbr714
CBR 600F3
2
06-10-2007 07:55 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Bike won't start


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.