600 Modifications This section is specifically for questions and advice pertaining to mods of the current 600 models.

Help! Bike Accelerates Wierd

  #1  
Old 05-30-2013, 08:44 PM
R3define's Avatar
Senior Member
Thread Starter
Join Date: Nov 2012
Location: Cloquet, MN
Posts: 139
Default Help! Bike Accelerates Wierd

Well, this is my first post in the 600rr world. As of yesterday I bought an 03 600rr. It has quite a few good mods already as well as only having 7000 miles. Anyways, I was told that it has a Powercommander. He said it was under the seat and the seat was bolted down and I didn't have a wrench to check.

Long story short, I can't find the PC anywhere.

So my problem is that when accelerating it accelerates in increments of about 2k RPM's. Kinda chugging. Also, when going a constant speed it just sits there and bounces up and down.

Can I just buy a PC and tune it with that or do you guys think I might have a worse problem? Really hoping that that's all I need to do.

One other note, the chain is extremely loose. It still seems to spin fine but would this be a cause of my goofy acceleration?

I'm pretty ticked off at this point as I was blatantly lied to about it.

Any help is greatly appreciated! Thanks!
 
  #2  
Old 06-01-2013, 11:28 AM
Senior Member and ROTM March 2014
Join Date: Dec 2012
Location: Frederick, Colorado
Posts: 198
Default

Wait, you didn't test ride before you bought?
 
  #3  
Old 06-01-2013, 07:20 PM
R3define's Avatar
Senior Member
Thread Starter
Join Date: Nov 2012
Location: Cloquet, MN
Posts: 139
Default

Originally Posted by FOGeologist View Post
Wait, you didn't test ride before you bought?
I did. I was just told that the pc needed to be remapped. Obviously should have asked a few more questions. But that's the past and I own it now so I'm trying to figure this out. Lol.
 
  #4  
Old 06-01-2013, 08:42 PM
June 2013 ROTM
Join Date: Jul 2012
Location: Victoria, BC
Posts: 1,172
Default


Start by fixing what you know is wrong. Chain tensioned/replaced if needed.
 
  #5  
Old 06-01-2013, 10:47 PM
Bryce Swartzwelder's Avatar
Senior Member
Join Date: May 2013
Posts: 118
Default Power commander

If indeed this bike has a power commander, it will connect between the bikes ecu (computer) and harness. If the ecu has a y harness, simply disconnect it and plug your harness into the stock ecu. If not I am sure someone around here can help.
 
  #6  
Old 06-04-2013, 07:20 AM
R3define's Avatar
Senior Member
Thread Starter
Join Date: Nov 2012
Location: Cloquet, MN
Posts: 139
Default

Originally Posted by CorruptFile View Post

Start by fixing what you know is wrong. Chain tensioned/replaced if needed.
It definitely needs to be replaced, as well as the sprockets. So I have a chain and sprocket set on the way. Should be here this afternoon.
 
  #7  
Old 06-05-2013, 07:01 AM
R3define's Avatar
Senior Member
Thread Starter
Join Date: Nov 2012
Location: Cloquet, MN
Posts: 139
Default

Update! After replacing my chain and sprockets she runs like a dream! No chugging or anything!
 
  #8  
Old 06-05-2013, 08:37 AM
June 2013 ROTM
Join Date: Jul 2012
Location: Victoria, BC
Posts: 1,172
Default

Good to hear. Always start with the simple things.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Adrjunkie
F4i - Main Forum
8
09-19-2008 08:27 AM
95camaro01f4i
F4i - Main Forum
10
04-30-2007 07:21 PM
hopkinslax12
F4i - Main Forum
4
02-08-2007 07:58 PM
2003F4iDude
F4i - Main Forum
4
11-25-2006 10:45 PM
sm0ke5150
F4i - Main Forum
3
08-22-2006 05:34 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Help! Bike Accelerates Wierd


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.