02 900/954 crank no start issues - CBR Forum - Enthusiast forums for Honda CBR Owners

CBR 954RR 2002 - 2003 - CBR 954RR Forum

02 900/954 crank no start issues

Reply

 
 
 
  #1  
Old 06-13-2018, 01:37 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Jun 2018
Posts: 19
Default 02 900/954 crank no start issues

I got a 02 900/954 and I cant get it to start. Issue is i turn key on fuel pump primes up fi light goes out and red light on dash comes on solid doesn't blink, I tried short the self check connector and cant get the light off and cant get the bike to run or even hit a lick. Please help thanks
 
Reply With Quote
  #2  
Old 06-13-2018, 01:48 PM
74demon's Avatar
Administrator and MVN, March 2012/Oct 2013 ROTM
Join Date: Sep 2011
Location: socal 949/951
Posts: 7,496
Default

Did the bike not start all of a sudden, or after work was done?

Is there gas in it?
Crank and cam sensors plugged in?
Is this a HISS system?
 
Reply With Quote
  #3  
Old 06-13-2018, 02:32 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Jun 2018
Posts: 19
Default

Originally Posted by 74demon View Post
Did the bike not start all of a sudden, or after work was done?

Is there gas in it?
Crank and cam sensors plugged in?
Is this a HISS system?
all of a sudden, yes has a half tank, everything is plugged it as far as I know I haven't unplugged anything, I honestly do know what his is
 
Reply With Quote
  #4  
Old 06-13-2018, 02:59 PM
Senior Member
Join Date: Oct 2016
Location: UK
Posts: 1,524
Default

Have you tested start/stop switches, 10 amp starter/ignition fuse?
 
Reply With Quote
  #5  
Old 06-13-2018, 03:07 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Jun 2018
Posts: 19
Default

it turns over good found no issues with any of the fuses
 
Reply With Quote
  #6  
Old 06-13-2018, 03:50 PM
74demon's Avatar
Administrator and MVN, March 2012/Oct 2013 ROTM
Join Date: Sep 2011
Location: socal 949/951
Posts: 7,496
Default

The fact that it's cranking rules out a lot of things.

You have fuel pump, so you gotta check for pressure, spark, and injector pulse.

This happened to me once. It turned out that the rubber hose that connects the pump to the filter in the tank blew. I had a running pump, but no pressure. Just putting it out there...
 
Reply With Quote
  #7  
Old 06-13-2018, 07:36 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Jun 2018
Posts: 19
Default

yeah im going to check fuel pressure and do a compression check tomorrow, Im getting spark currently just seeing if anyone had a normal problem list to check.
 
Reply With Quote
  #8  
Old 06-13-2018, 10:43 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Jun 2018
Posts: 19
Default

Can anyone tell me the correct noid size I need, and fuel pressure specs
 
Reply With Quote
  #9  
Old 06-14-2018, 01:09 AM
Senior Member
Join Date: Oct 2016
Location: UK
Posts: 1,524
Default

Delivers 50psi at the injectors, also these 194 bulbs will do just fold down the wires
https://www.ebay.co.uk/itm/10X-T10-W...Tm_GWVfLIzegNg
 
Reply With Quote
  #10  
Old 06-14-2018, 01:57 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Jun 2018
Posts: 19
Default

Ok guys I am getting 50 to 55psi of fuel pressure to the rail. Spark on all 4 plugs. And all injectors passed the noid light. I'm going to do a compression test tomorrow night but any other ideas would be awesome and greatly appreciated I just wanna go ride lol
 
Reply With Quote

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 02 900/954 crank no start issues


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.