KEY OFF 12-13 VOLTS KEY ON NONE BLOW R/R - CBR Forum - Enthusiast forums for Honda CBR Owners

Go Back  CBR Forum - Enthusiast forums for Honda CBR Owners > General > Off Topic
Reload this Page >

KEY OFF 12-13 VOLTS KEY ON NONE BLOW R/R

Off Topic A place for you CBR junkies to boldly go off topic. Almost anything goes.

KEY OFF 12-13 VOLTS KEY ON NONE BLOW R/R

Reply

 
 
 
  #1  
Old 08-25-2008, 01:35 AM
Senior Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2008
Location:
Posts: 1,492
Default KEY OFF 12-13 VOLTS KEY ON NONE BLOW R/R

anybody seen this before? i know i have to change the r/r but why would i get absolutely nothing. no lights no cluster lights nothing. no when i put it on a jumper it fires right up. but the battery is fully charged.
 
Reply With Quote
  #2  
Old 08-25-2008, 02:22 AM
Join Date: Mar 2008
Location: Cape Town, South Africa
Posts: 374
Default RE: KEY OFF 12-13 VOLTS KEY ON NONE BLOW R/R


have you checked all of your fuses?
 
Reply With Quote
  #3  
Old 08-25-2008, 02:24 AM
Shadow's Avatar
Redcoat, & Maxwell's Silver Hammer, MVN and curmudgeon
Join Date: Dec 2007
Location: Mud hut, Zululand
Posts: 11,615
Default RE: KEY OFF 12-13 VOLTS KEY ON NONE BLOW R/R

Do your lights come on when the bike fires up on the jump start ?
If not, check fuses.
Could be the ignition switch is faulty - it happens.....
 
Reply With Quote
  #4  
Old 08-25-2008, 03:50 AM
Senior Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2008
Location:
Posts: 1,492
Default RE: KEY OFF 12-13 VOLTS KEY ON NONE BLOW R/R

all fuses are good. when i put the jumper on, everything acts how normally does with the key to the on position. i'll fire it up let it run but as soon as the jumper comes off the bike is totally dead lights, engine, everything

 
Reply With Quote
  #5  
Old 08-25-2008, 03:55 AM
Senior Member
Join Date: Apr 2008
Location: Northern Michigan
Posts: 2,492
Default RE: KEY OFF 12-13 VOLTS KEY ON NONE BLOW R/R

My guess is a shorted out battery. I would bring the battery in and have it tested. Especially if you have a known bad rectifier. If your battery has been seeing ac voltage instead of dc and/or over charging... it can short out internally.

Maybe when you put the cables on... it makes connection and allows the bike to use the battery??? I'm not really sure.. but I would have the battery checked.
 
Reply With Quote
  #6  
Old 08-25-2008, 04:00 AM
Join Date: Mar 2008
Location: Cape Town, South Africa
Posts: 374
Default RE: KEY OFF 12-13 VOLTS KEY ON NONE BLOW R/R

Those were my thoughts as well. If there is an other power source on the battery (jumper) and works fine but dead with the jumpers off then that could only mean that the battery is gone.

Maybe testing it with a friends battery should tell you if your battery is fried of not.
 
Reply With Quote
  #7  
Old 08-25-2008, 04:03 AM
Senior Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2008
Location:
Posts: 1,492
Default RE: KEY OFF 12-13 VOLTS KEY ON NONE BLOW R/R

funny you say that cause i tested the battery after charging it and it would give me a fully charged 12.9 ish reading. but when i turned the key on (remember there is nothing on with the key on) it started giving funny reading like below 1 volt. i was thinking about going after the ground in the morning. wondering if the jumper is giving it a good solid ground. but i dont know i havent seen this before.
 
Reply With Quote
  #8  
Old 08-25-2008, 04:05 AM
Senior Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2008
Location:
Posts: 1,492
Default RE: KEY OFF 12-13 VOLTS KEY ON NONE BLOW R/R

yeah my commute is a little over 60 miles a day so if she was catching ac voltage she's caught quite a bit. my poor baby[&o]
 
Reply With Quote
  #9  
Old 08-25-2008, 09:00 AM
Senior Member
Join Date: May 2006
Location:
Posts: 2,072
Default RE: KEY OFF 12-13 VOLTS KEY ON NONE BLOW R/R

same thing happend do my jetski, just found out that all it needed was a new battery. i wasted a whole summer thinkin that it was the fuel pump...oh well.
 
Reply With Quote
  #10  
Old 05-30-2016, 06:01 PM
Junior Member
Join Date: Apr 2016
Posts: 6
Default

Originally Posted by rider0033 View Post
anybody seen this before? i know i have to change the r/r but why would i get absolutely nothing. no lights no cluster lights nothing. no when i put it on a jumper it fires right up. but the battery is fully charged.
The battery is junk...mine just did the same thing...and was showing 12.5 volts
 
Reply With Quote
Reply
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
h2opro
CBR 1000F "Hurricane"
18
11-17-2011 10:37 PM
Dally CBR
General Tech
2
05-27-2011 11:46 AM
rider0033
CBR 600F3
0
08-25-2008 01:33 AM
hmm
CBR 1000F "Hurricane"
4
08-06-2007 01:42 PM
929BEATSTI
CBR 929RR
1
07-25-2006 07:29 PM


Thread Tools
Search this Thread
Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory