F4i - Main Forum Main F4i discussion board

Brake lights stop working

  #1  
Old 04-02-2014, 12:45 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Jun 2013
Location: London, UK
Posts: 56
Default Brake lights stop working

As the title for some reason my brake lights stopped working

It works before hand and all I did today was take the battery out and put it on my dirt bike to start it and put it back.

The brake light switch are both working fine with the distant click noise, and i pull the bulb out and both of them looks good to me.

It just strange that both of the bulb gone at the same time and none of the brake light is working(tail light works fine)

Any ideas?

Thanks
Kit
 

Last edited by icedmind; 04-04-2014 at 12:01 PM.
  #2  
Old 04-02-2014, 03:42 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Jun 2013
Location: London, UK
Posts: 56
Default

I have also put a new bulb in and still nothing
 
  #3  
Old 04-02-2014, 04:12 PM
74demon's Avatar
Administrator and MVN, March 2012/Oct 2013 ROTM
Join Date: Sep 2011
Location: socal 949/951
Posts: 7,860
Default

Did you check the turn/brake fuse?
 
  #4  
Old 04-04-2014, 12:02 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Jun 2013
Location: London, UK
Posts: 56
Default

yh checked them as well
so after checking all the wiring and stuff, turned out for some reason the front brake light switch got corroded and isn't making good enough contact, rebuild it and the front works now, not sure whats going on with the rear
 
  #5  
Old 04-04-2014, 12:12 PM
74demon's Avatar
Administrator and MVN, March 2012/Oct 2013 ROTM
Join Date: Sep 2011
Location: socal 949/951
Posts: 7,860
Default

Is the spring pulling the plunger on the rear switch? It only takes a little dirt to overload the spring. Give it a pull and a wipe with WD and watch it work, maybe.
 
  #6  
Old 04-04-2014, 01:21 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Jun 2013
Location: London, UK
Posts: 56
Default

Originally Posted by 74demon View Post
Is the spring pulling the plunger on the rear switch? It only takes a little dirt to overload the spring. Give it a pull and a wipe with WD and watch it work, maybe.
I have changed to the banjo pressure type because my rear set did't allow the stock ones to be fitted, I think its time for a new one of that

It just wired how both of them gone at the same time
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
bringit609
F4i - Main Forum
7
04-20-2010 07:08 PM
LaughingMan600F4i
F4i - Main Forum
2
11-28-2008 05:12 PM
mpm600rr
CBR 600RR
4
09-18-2008 12:10 PM
teamdfg
CBR 600F4
3
12-23-2006 12:30 PM
Mn_93f2
General Tech
3
06-29-2006 01:07 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Brake lights stop working


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.