F4i - Main Forum Main F4i discussion board

Bike won't start?

  #1  
Old 08-25-2009, 11:08 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2009
Posts: 53
Default Bike won't start?

Hi all, my 01 F4i was running great, I had it on the battery charger and hadn't started it for a bit but now it just turns over but doesn't fire. Like no fuel... Also there is a red light on to the left of the green nuetral light, what is this?

-Chad
 
  #2  
Old 08-26-2009, 02:01 PM
Senior Member
Join Date: Nov 2008
Location: Detroit
Posts: 861
Default

Thats the oil light and it will stay on untill the bike starts and oil pressure is built up. Does the pump prime? If not it could be any of the safety switches (BAS, kick stand, kill switch) How long has it sat, the FPR coulda seized up.
 
  #3  
Old 08-26-2009, 02:46 PM
R Dub's Avatar
October 2011 ROTM
Join Date: Feb 2009
Location: Burbs of Chicago
Posts: 1,340
Default

Like Scooby said, does the pump prime? If not then yes check all the safety switches, but it could also be more complex. My pump wasn't priming because the ground wire on the headlight sub harness had a bad connection. Check the pump itself buy connecting it straight to the battery. If it primps then its good if not then its bad. Also make sure you have a good battery and that it is fully charged or the bike will not start.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Maverick1983
CBR 1000F "Hurricane"
10
03-06-2011 07:45 AM
Freewax
F2 Tech
10
03-05-2011 09:37 PM
cbr714
CBR 600F3
2
06-10-2007 07:55 AM
Biancho2004
CBR 600F2
12
06-12-2005 08:58 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Bike won't start?


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.