F4i - Main Forum Main F4i discussion board

bike dies while on interstate....

  #1  
Old 09-16-2011, 08:33 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Sep 2011
Posts: 22
Default bike dies while on interstate....

ok guys, bought my first bike a few weeks ago, 01 cbr 600 f4i. love it! but last night it did something weird and i cant figure it out. we were just cruising at 80 on the interstate, and boom, dead. after turning the ignition switch off for 5 sec it fired right back up. is there some sort of "kill switch" or something in that bike that is needing to be reset? i might add that i just installed the headlight and things are kinda tight in the front fairing, so if there is some sort of kill switch in there it could very possibly be getting hit.

i have never worked on a bike before, but my cobra did something similar a few years ago and it was the kill switch for the fule pump, thats why im thinking that.

come on guys, help me out i need to get back on the road ASAP!!! lol
 
  #2  
Old 09-16-2011, 10:00 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Sep 2011
Posts: 22
Default

come on guys, anyone.....

the guy i bought it from told me to bypass the kickstand safety switch and see how that worked. what you guys think?
 
  #3  
Old 09-16-2011, 01:32 PM
Member
Join Date: Apr 2010
Location: St. Paul, MN
Posts: 53
Default

Well it could be a number of things, but start by eliminating all the simple stuff. Whenever something goofy happens i always check the battery, connections and connectors first.
 
  #4  
Old 09-16-2011, 04:19 PM
Junior Member
Join Date: Mar 2011
Posts: 23
Default

The kickstand safety switch will definately cause what you experienced. You can always try swapping it out with a working one before you fully bypass it.

Where are you located? I have a spare one in my parts bin if you happen to live in Arizona.
 
  #5  
Old 09-16-2011, 05:07 PM
Member
Join Date: Aug 2010
Location: Camp Verde, Arizona
Posts: 30
Default

This identical problem happened to me for the last 3 weeks. Wasn't solely on the freeway though. It happened whenever. My problem turned out to be the big gray harness in the front of the bike. Usually this harness is covered with a rubber boot for water/dust protection. One side of the clip that holds it in broke off, had to jerry rig it together.

It was killing engine and headlights. Gauges and taillight remained on. Even if it disconnects slightly and connects back in on it's own it will shut the bike down until the key is turned off and then on again. Same problem I had, it sounds like.

~Ryan
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
malcav
General Tech
7
05-12-2012 12:02 AM
TrAutoB
F4i - Main Forum
4
05-24-2011 02:27 AM
gabriel_avila
600 Modifications
5
11-12-2008 07:09 PM
amig
CBR 600F2
6
10-20-2007 04:09 AM
N8 Dawg
General Tech
5
06-10-2007 09:13 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: bike dies while on interstate....


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.