F4i - Main Forum Main F4i discussion board

Stranded in sun, fuel pump won't kick on?

  #1  
Old 06-13-2015, 04:08 PM
Senior Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2014
Location: Austin, TX
Posts: 188
Default Stranded in sun, fuel pump won't kick on?

Any help would be greatly appreciated let me start off with that, I rearended someone very low speed bike fell over, bike turns but won't turn on, tilt sensor looks fine, fuel relay is bypassed so not an issue, I checked fuses nothing wrong there?

Am I missing something ty
 
  #2  
Old 06-14-2015, 11:23 AM
Senior Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2014
Location: Austin, TX
Posts: 188
Default

bump? I've taken apart the kill switch and it looks to be working fine what could i possibly be missing guys?
 
  #3  
Old 06-23-2015, 12:53 PM
Colombo's Avatar
Member
Join Date: Apr 2014
Location: Chicago
Posts: 92
Default

By turns, I'm assuming there is power.. if so, is there enough of it?

-are you able to push start the bike?

-Physically the tilt sensor looks fine but are you sure it isn't damaged internally? I'd say thats probably the first place to test and not just by looking but testing it.

Do you have the FSM?
 
  #4  
Old 06-23-2015, 12:59 PM
74demon's Avatar
Administrator and MVN, March 2012/Oct 2013 ROTM
Join Date: Sep 2011
Location: socal 949/951
Posts: 7,872
Default

Bypass the BAS and see what happens.
 
  #5  
Old 06-24-2015, 06:25 AM
Senior Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2014
Location: Austin, TX
Posts: 188
Default

Tks guys yes it was the bank sensor when bypassed the fuel injector kicked on, only thing now tho is when I turn on the bike the fi signal goes away but after like ten min of riding it comes back? Bike runs fine with no affects but worries me, turned it off and back on still same exact effect any ideas?
 
  #6  
Old 06-24-2015, 06:40 AM
74demon's Avatar
Administrator and MVN, March 2012/Oct 2013 ROTM
Join Date: Sep 2011
Location: socal 949/951
Posts: 7,872
Default

Did you retrieve the code that is set?
 
  #7  
Old 06-24-2015, 06:53 AM
Senior Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2014
Location: Austin, TX
Posts: 188
Default

Didn't know bikes emitted engine codes, where do you plug in the reader?
 
  #8  
Old 06-24-2015, 09:44 AM
74demon's Avatar
Administrator and MVN, March 2012/Oct 2013 ROTM
Join Date: Sep 2011
Location: socal 949/951
Posts: 7,872
Default

You jump the connector on the loom under the seat and count flashes of the light on the gauge cluster. Long flashes = 10's, short flashes= 1's.
 
  #9  
Old 06-26-2015, 12:33 AM
Senior Member
Join Date: Jan 2012
Location: Stockton, CA
Posts: 258
Default

i never had to jump the connector..for some reason my bike just shows me the code when there is one. it only stays on when riding, but i have no codes right now so all good.
 
  #10  
Old 07-03-2015, 12:02 PM
Senior Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2014
Location: Austin, TX
Posts: 188
Default

Hmm well I never got the chance to trouble shoot since my speedo wasn't working right I had to get my aftermarket piece checked out since it fixes my speed due to my larger sprocket and when I went back to factory my speedo worked(with mph fluctuation) but the code or fi signal hadn't come back
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Kopi Ko
F4i - Main Forum
12
11-18-2017 11:46 AM
reaper101
F4i - Main Forum
7
06-15-2015 03:37 PM
Rockshoxtora
General Tech
1
08-12-2010 03:58 PM
zblad
F4i - Main Forum
3
12-05-2008 01:14 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Stranded in sun, fuel pump won't kick on?


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.