F4i - Main Forum Main F4i discussion board

Oh no taillight help please!

  #1  
Old 02-05-2010, 07:06 PM
fubbzie's Avatar
Senior Member
Thread Starter
Join Date: Feb 2010
Location: York, Maine
Posts: 161
Default Oh no taillight help please!

Well hello everyone, I just picked up a beautiful 2002 CBR 600 f4i today amd knowticed one thing wrong with it that I needed to fix, but as I dived into this project I got a bit confused and thought someone here who has the same undertail as me would know, so here comes the pics.

When I first started I could only get the left tail light to light up about half way and the right one wouldent even lite.
Name:  tail1.jpg
Views: 5
Size:  70.9 KB

Name:  tail3.jpg
Views: 4
Size:  75.0 KB

Name:  tail2.jpg
Views: 5
Size:  83.1 KB

Name:  tail5.jpg
Views: 4
Size:  86.6 KB

Name:  tail4.jpg
Views: 3
Size:  104.7 KB

Any help would be apricated, help me get my baby on the road!

if you need more pics or any aditional info just ask and ill get it for ya.

oh and the read blinkers are not the led circles, they are the orange ovals so they shouldent effect them, right?
 
  #2  
Old 02-05-2010, 07:19 PM
Senior Member
Join Date: May 2009
Posts: 517
Default

Yes that "hack job" is necessary to install any type of aftermarket undertail. Welcome to motorcycles. But that is not a hotbodies undertail. My guess is that since you can push on the lights and have them turn on there is a short somewhere. I'd just toss it and spend the money for a different undertail that comes with wiring instructions.
 
  #3  
Old 02-05-2010, 07:21 PM
fubbzie's Avatar
Senior Member
Thread Starter
Join Date: Feb 2010
Location: York, Maine
Posts: 161
Default

Was thinking about doing that, kinda sucks tho. It'll be a while before i have to tho so mabye I can find a way to screw with itand fix it before I need to replace it.
 
  #4  
Old 02-06-2010, 09:23 AM
Senior Member
Join Date: Nov 2008
Location: Detroit
Posts: 861
Default

The bulb that works (LH) has three wires coming out of it, and the other only has two coming out of it. The third wire appearently got ripped out of the socket somehow and was reattatched to the housing via tape. It is a ground that is proly not making good enough contact till you push on the bulb. You could disassemble the bulb housing and reattatch that wire properly, or just solder it to the outside of the housing. (I would disassemble)
 
  #5  
Old 02-06-2010, 10:25 AM
jondevos's Avatar
Senior Member
Join Date: May 2009
Location: Ontario, Canada
Posts: 310
Default

Im with skoobydoobie, if there is a wire that is taped onto the outside of the housing then I would start there. Bad ground is high on my list of what could be wrong. I say tear it apart and check all connections and wires. If you cant take it apart without damaging the light fixtures then I would take it off and go get a new one. You can buy one off ebay for $80 canadian.
 
  #6  
Old 02-06-2010, 05:03 PM
fubbzie's Avatar
Senior Member
Thread Starter
Join Date: Feb 2010
Location: York, Maine
Posts: 161
Default

Thanks for the responces, just got home from work (ace hardware) and I brought home some stuff to rewire it, I took off thoes yellow twist ons and the wires were bad looking so I'm just going for an overhall on it, and if that dosent work I'll buy a new one. will post up pics when I'm done.
 
  #7  
Old 02-06-2010, 09:22 PM
fubbzie's Avatar
Senior Member
Thread Starter
Join Date: Feb 2010
Location: York, Maine
Posts: 161
Default

Figured out what it was, for one the guy had wired it all wrong, two the ground wires that went to the housing had broken off, and one of them the spring had broken. So tomarrow its off to Pep Boys / Napa to get some new (sockets) and hopfully some red two filliment bulbs, and back to work to get some new connectors.

sry for double post.
 

Last edited by fubbzie; 02-06-2010 at 09:25 PM.
  #8  
Old 02-06-2010, 09:33 PM
ars1986's Avatar
Senior Member
Join Date: May 2009
Location: Daytona Beach, FL
Posts: 150
Default

well good luck man, if you do not get it to work i can email what i did with mine, it cost me next to nothing and i works great. send me a pm if you need me to show you what i did i can send pictures and a explain it all.

it sure beats buying a new undertail. they can be expensive.
 
  #9  
Old 02-07-2010, 07:01 PM
fubbzie's Avatar
Senior Member
Thread Starter
Join Date: Feb 2010
Location: York, Maine
Posts: 161
Default

well, I took everything apart today and found out the guy had screwed up all the wireing, plus the sockets were corroded out. So I went to Pep boys and got 2 new sockets and 2 bulbs soddered a ground wire to the base of the socket and wired everything up, everything works great. id like 2 led bulbs but for $40 i think ill take the normal 2 filliment red ones ( a pack of two was $4.50)...

thanks for the help guys, love the forum.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
prnguitar00
CBR 600F3
2
03-25-2010 07:14 PM
B Marques
CBR 600RR
3
04-10-2008 11:03 PM
Altephor
CBR 600F3
4
04-09-2008 12:44 AM
FSUJames
General Tech
5
05-18-2007 06:13 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Oh no taillight help please!


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.