F4i - Main Forum Main F4i discussion board

Need advice on fixing idle issue...

  #1  
Old 05-17-2009, 01:55 PM
jharbinson's Avatar
Senior Member
Thread Starter
Join Date: Feb 2009
Location: Raleigh NC
Posts: 108
Default Need advice on fixing idle issue...

On my 2002 600f4i it idle's at 1500 rpm at start up and for the fist 10-15 minutes. After riding for a little while my idle goes up to 2000 rpm and stays there when ever I stop which is to high. The problem is that if I adjust my idle and lower it then when I start the bike it will idle too low until I ride it for a little while. Anyone know how to fix this???
 
  #2  
Old 05-17-2009, 02:56 PM
mnguyen84's Avatar
Senior Member
Join Date: Apr 2008
Location: CA, USA
Posts: 421
Default

weird. when i start my bike, the idle is always higher than after i ride it. after a ride, mine idles at 1k.
 
  #3  
Old 05-17-2009, 06:57 PM
jharbinson's Avatar
Senior Member
Thread Starter
Join Date: Feb 2009
Location: Raleigh NC
Posts: 108
Default

Originally Posted by mnguyen84 View Post
weird. when i start my bike, the idle is always higher than after i ride it. after a ride, mine idles at 1k.
I know its *** backwards so I'm thinking a sensor but have no clue...
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
callmechalk
CBR 600F3
3
10-08-2011 02:03 PM
1989cbr600F
CBR 600F
28
06-29-2011 05:30 AM
Godsmackpain
General Tech
4
06-17-2011 03:40 PM
Mondstar77
General Tech
4
12-21-2009 05:05 AM
dwschultzy
CBR 600RR
2
04-04-2009 10:42 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Need advice on fixing idle issue...


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.