F4i - Main Forum Main F4i discussion board

01 F4i, new battery, no juice

  #1  
Old 09-07-2011, 01:38 AM
Registered Users
Thread Starter
Join Date: Sep 2011
Posts: 2
Default 01 F4i, new battery, no juice

Hello all, forum noob here to beg for wisdom and such.

Got an 01 F4i, put a new battery in it, and I get nothing from the ignition switch. Fuses all give the magic beep of continuity, what's the next place to start looking for 12 volts? Thanks for the help, all hail Soichiro-san!
 
  #2  
Old 09-07-2011, 03:41 AM
moe
moe is offline
Junior Member
Join Date: Sep 2011
Posts: 2
Default

hey man whats up? have u tried new spark plugs?
 
  #3  
Old 09-07-2011, 04:17 AM
Aken's Avatar
July 2008 ROTM
Join Date: Oct 2007
Location: Milwaukee
Posts: 3,002
Default

Trace the ignition wires, see where the continuity is broken. Wire harness connections are known to flake out occasionally - pins can come out, wires can break, etc.

Also make sure you charge the new battery before putting it in. But if you have the foresight to use a multimeter, chances are you didn't skip over that crucial part
 
  #4  
Old 10-16-2012, 10:30 PM
Registered Users
Thread Starter
Join Date: Sep 2011
Posts: 2
Cool

Very late update: I found the dirty culprit of the ignition-less F4i. Turns out there is a 30 amp fuse INSIDE one of the larger watertight electrical connector plugs below the seat. It was sweet to find a repair that ran about 50 cents, but irritating that a fuse would be so hidden.

So if you ever jumpstart your bike and it won't start again, take a look inside the connectors under the seat. I'll be keeping a few fuses taped to bottom of the passenger seat from now on.
 
  #5  
Old 10-16-2012, 10:51 PM
74demon's Avatar
Administrator and MVN, March 2012/Oct 2013 ROTM
Join Date: Sep 2011
Location: socal 949/951
Posts: 7,829
Default

Ah, the main fuse. Very common to blow during jumping.

If you would have said that you had jumped it, or not said that the fuses were good, you would have been pointed in that direction sooner. Good that you found it though.
 
  #6  
Old 10-17-2012, 06:35 PM
Junior Member
Join Date: Oct 2012
Posts: 9
Default

Is that fuse in the same spot on an 04? The bike I just got doesn't have any juice at the ignition either, I had the batty on charger for hour and was using jumper cables to try and jump it, all the little fuses are good too.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
acwells25
600 Modifications
1
07-31-2012 09:22 PM
shawnhancel
1000 Modifications
10
06-21-2011 12:05 PM
dragginazz
Off Topic
0
05-02-2009 11:31 PM
egdcbr600rr
600 Modifications
11
10-12-2008 11:55 AM
ocrider26
CBR 900RR
8
05-01-2007 03:16 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 01 F4i, new battery, no juice


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.