Help Starting issues 954 - CBR Forum - Enthusiast forums for Honda CBR Owners


CBR 954RR 2002 - 2003 - CBR 954RR Forum

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 08-11-2017, 01:39 PM
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2016
Location: Lagos NIgeria
Posts: 29
Default Help Starting issues 954

My bike refuses to start and it displays f1 on the dash board yet the battery Is fully charged.. Please help
Reply With Quote
  #2  
Old 08-11-2017, 02:43 PM
74demon's Avatar
Administrator and MVN, March 2012/Oct 2013 ROTM
 
Join Date: Sep 2011
Location: socal 949/951
Posts: 6,987
Default

The FI light should be on with the key on engine off for a few seconds, then it goes off. If it's stays on, jump the diagnostic connector and read the code to see where to look next.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-11-2017, 03:13 PM
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2016
Location: Lagos NIgeria
Posts: 29
Default

The fi light is off but yet the bike won't start . if you switch on the starter switch the fuel pump primes but after that nothing happens
Reply With Quote
  #4  
Old 08-11-2017, 04:21 PM
74demon's Avatar
Administrator and MVN, March 2012/Oct 2013 ROTM
 
Join Date: Sep 2011
Location: socal 949/951
Posts: 6,987
Default

does the starter crank it over?
Reply With Quote
  #5  
Old 08-12-2017, 04:42 AM
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2016
Location: Lagos NIgeria
Posts: 29
Default

No its not cranking at all...I really don't understand what's going on
Reply With Quote
  #6  
Old 08-12-2017, 07:03 AM
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2016
Location: Lagos NIgeria
Posts: 29
Default

No cranking even the fuel pump is not priming any more.
Reply With Quote
  #7  
Old 08-12-2017, 08:58 AM
74demon's Avatar
Administrator and MVN, March 2012/Oct 2013 ROTM
 
Join Date: Sep 2011
Location: socal 949/951
Posts: 6,987
Default

Will it bump start?
Reply With Quote
  #8  
Old 08-12-2017, 09:11 AM
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2016
Location: Lagos NIgeria
Posts: 29
Default

I will probably try that. I checked the fuses and all of a sudden the fuel pump isn't priming any more.
Reply With Quote
  #9  
Old 08-12-2017, 03:09 PM
900rrGuy's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Aug 2017
Location: Santaquin, UT
Posts: 100
Default

sounds like an electrical short possibly in the ignition switch itself. Hard cycle the switch on/off a couple of times and try again.
Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
dropped bike slightly, Now sometimes no starting issues PLEASE HELP!!!!!! xp8ntballkid309x CBR 600RR 6 01-15-2011 11:09 PM
Starting Issues! Please Help! ridingismylife General Tech 2 04-18-2010 09:36 PM
F3 issues, not starting and pouring gas.... info inside! !!!!HELP MEE!!!! RoosterF3 General Tech 5 12-26-2009 01:52 AM
starting issues please help thegatekeeper14 F4i - Main Forum 2 07-11-2009 02:32 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 07:21 PM.