F4i - Main Forum Main F4i discussion board

speed sensor issue

  #1  
Old 11-10-2011, 04:22 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Nov 2011
Posts: 4
Exclamation speed sensor issue

hello to all ,i am new in forum. my name is Panos and i am from Greece.

i recently bought a cbr600f4i 2001 model the sport version.
from the zero point,the speedometer wouldnt work. i read all the issues with the speed sensor on threads here.
i changed my sensor with a used one,but it didnt work.
i took it to honda main facilities to test it ,as the Fi light was on all the time.
they told me that it was the speed sensor malfunction and no other problem really existed.

as a new one is above 160 euros, i search for a really good used one. any sites u suggest??

one more question. does a speed sensor from a 900rr or 954rr or a 1100xx match with my f4i? beacuase i have one from a 1100xx and i can get one from 900rr and 954rr cheap.

thank you all
 
  #2  
Old 11-11-2011, 03:55 AM
96shox's Avatar
Senior Member
Join Date: Sep 2011
Location: Los Angeles
Posts: 219
Default

I got a good working used one from ebay for $25, harder to find international shipper but possible.
Also junk yards..if there are any around.
Craigslist in greece? I dunno!
 
  #3  
Old 11-11-2011, 08:09 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Nov 2011
Posts: 4
Default

thank you very much my friend but today i got another used ,i put it into bike and worked !!!! seems like the 1st used sensor was broken too.
 
  #4  
Old 11-11-2011, 05:56 PM
MadHattr059's Avatar
Retired Super Moderator - At large E=MC2
Join Date: Feb 2011
Location: Tulsa,OK
Posts: 2,299
Default

Happens sometime, lol. Yay!, for the second one working.
Problems should all be so easy. ;-)

Ern
 
  #5  
Old 11-11-2011, 06:13 PM
Senior Member
Join Date: May 2006
Location: port richey FL
Posts: 402
Default

Glad you resolved it. for future reference, the RVT1000 RC51 model also uses the same sensor.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
NRWhiteKnight
F4i - Main Forum
5
04-17-2013 03:47 AM
LoneWolf04
F4i - Main Forum
0
07-02-2010 05:37 PM
chetman7
F4i - Main Forum
8
05-04-2010 12:52 PM
Ares
F4i - Main Forum
36
04-23-2010 02:14 PM
kukku
F4i - Main Forum
3
11-13-2007 02:48 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: speed sensor issue


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.