F4i - Main Forum Main F4i discussion board

Rgeulator/Rectifier issue

  #1  
Old 09-07-2016, 11:55 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Feb 2011
Posts: 1
Default Rgeulator/Rectifier issue

Hey everybody... been awhile.
Ill try and keep this short.. lol.

2002 F4i..

Yesterday unusually long charging time on trickle charger.
Yellow forever, never green. I test the charging system..
Bike off...................DC 13.01v
Bike running/idle....DC 12.75v
Throttle @4000rpm.DC 12.68v

Replaced stator last year.. new battery and taken care of. Stored inside on trickle in winter. Ok so? R/R..
Test diodoes on R/R.. got the .0L readings on 6...
5 out of the 6 opposite readings between 0.425-0.420
With one being zero.. so fried R/R.. ok..
Happened to have another R/R here that was sure worked.
Plugged er in and did the charging system test.
Bike off..................... DC 12.79V
Bike running/idle.......DC 13.59V
Throttle @ 4000rpm DC 14.20V

So i think great right?
Just to be sure i checked the diodes for the R/R that seems to be working.. heres where it gets weird.
I got perfect 6 readings 0.465-0.425
But for the readings that should be .0L i got values of 2.325-2.232..... never one 0L????
Now does this mean the R/R is drawing more power from the stator and isnt a bad thing or is it gonna fry my battery or pcm or what?
The R/R is off ebay.. wasnt exsctly the cheapest thing i found. I tey to order from northa american companies but im sure most of its from china regardless lol.
Maybe around $80 with shipping but not an OEM part from the dealer that wanted $200...
Any thoughts? Anybody good with elcetrical like this?
 
  #2  
Old 09-08-2016, 06:49 PM
Senior Member
Join Date: Jul 2008
Location: Mesa AZ
Posts: 2,023
Default

I think I'd just run it if I were you. Its charging so its doing its job. I have no idea about the values and how they make it react with other stuff though.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
k2p2
CBR 600F4
2
09-27-2013 03:20 PM
k2p2
General Tech
0
09-27-2013 08:31 AM
Freewax
General Tech
2
08-05-2011 03:44 AM
blackicecobra
CBR 600F2
2
08-16-2009 09:32 PM
StangLou
CBR 600F4
10
09-01-2007 08:49 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Rgeulator/Rectifier issue


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.