F4i - Main Forum Main F4i discussion board

F4I mechanic PLS HELP

  #1  
Old 09-27-2009, 07:02 PM
speed2sound's Avatar
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2009
Location: TAMPA FL.
Posts: 27
Default F4I mechanic PLS HELP

so leaving work to day i start to haul *** on the back street but, in first gear
i reach about 8k to 10k RPMs and my FI light turns on the bike shuts off and the exuast back fires so i turn the bike back on while movinig and it turns on no probblem but in any gear the bike shuts off if i past that RPM even in nutral so i take it easy all the way home in high gears low RPMs when i get home i checked to see if it was steal doing it and it was


SO PLEASE GIVE ME SOME IDEAS as to what it can be THANK YOU
 
  #2  
Old 09-27-2009, 08:37 PM
cbtrez's Avatar
Member
Join Date: Mar 2009
Location: New Paltz NY
Posts: 58
Default

Start engine and let it idle. If the "FI" malfunction indicator light blinks you have a stored malfunction.
Shut your bike off. In order to access malfunction remove your seat to gain access to your FI computer.
Next to the computer there is an unused 2 prong plug. Jump this connector with a wire.
Turn the ignition switch on. If light stays on with out blinking you have no stored faults.
If it blinks, keep count how many times it blinks.

1 blink = loose contacts on map sensor connector, Open or short circuit in map sensor wire, or a faulty map sensor.
2 blinks = Loose or poor contection of the map sensor vacuum hose or a faulty map sensor
7 blinks= loose or poor contact on ECT sensor, Open or short circuit in ECT sensor wire , Faulty ECT sensor
8 blinks = Loose or poor contact on TP sensor connector, Open or short circuit in TP sensor wire, or a faulty TP sensor
9 blinks Loose or poor contact on IAT sensor, Open or short circuit on IAT sensor wire or a Faulty IAT sensor
11 blinks= Loose or poor contact on Vehicle speed sensor connector, Open or short circuit in vehicle speed sensor connector, Faulty speed sensor
12 blinks Loose or poor contact on No 1. Injector, Open or short circuit on #1 injector. Bad #1 injector
13 blinks same as above for #2 injector
14 blinks same as above for #3 injector
15 blinks same as above for #4 injector
18 blinks Loose or poor contact on the ignition pulse generator, open or short circuit in ignition pulse generator, faulty ignition pulse generator
21 blinks= Faulty O2 sensor (california models only)
24 blinks = Faulty O2 Sensor heater (california models only)
33 blinks= Faulty E2-Prom in ECM (computer)
 
  #3  
Old 09-27-2009, 10:06 PM
speed2sound's Avatar
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2009
Location: TAMPA FL.
Posts: 27
Default

wow man thank you very much this i will do first thing in the morning
 
  #4  
Old 09-28-2009, 04:49 AM
Incognito's Avatar
Official CBRF Welcome Crew Undercover Agent
Join Date: Oct 2008
Location: Colorado, U.S.A.
Posts: 1,907
Default

Sounds to me like your side-stand switch might be at fault. Hence when you put it in gear, it kills the engine. The FI light comes on anytime you cut off the fuel pump.
 
  #5  
Old 09-28-2009, 08:03 AM
speed2sound's Avatar
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2009
Location: TAMPA FL.
Posts: 27
Default

hum im not sure cuz the side stand is by passed and has been that way for a while but ill give that try to when i get to work
 
  #6  
Old 09-29-2009, 10:05 AM
speed2sound's Avatar
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2009
Location: TAMPA FL.
Posts: 27
Default

well i tried for the light and no luck any 1 have any other ideas that might help
 
  #7  
Old 10-28-2009, 05:05 PM
speed2sound's Avatar
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2009
Location: TAMPA FL.
Posts: 27
Default

ok so i have changed fuel pump,ecu, checked for burnt wires checked for bank angel sensor and still no change some one please give me some new ideas
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Rowey94
Mid West
2
05-31-2013 02:17 PM
riceinjectedcbr
CBR 600F3
27
03-28-2012 08:24 PM
yumoncbr
Off Topic
1
07-18-2011 02:07 PM
Memphistn3000
General Tech
0
10-15-2008 11:31 AM
Memphistn3000
CBR 600F2
0
10-11-2008 01:28 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: F4I mechanic PLS HELP


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.