Wife bought a new bike... Uh oh no start!

  #1  
Old 03-04-2016, 12:02 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2016
Posts: 3
Default Wife bought a new bike... Uh oh no start!

Hey guys. I'm new here but my wife just bought an 06 CBR600RR. Well it won't start. I pulled the fairings off checked all fuses and they are fine. Have power at turn of key and fuel pump primes. Also when starter button is depressed I can hear the starter relay click but nothing happens. I thought it might be the starter so I pulled the starter and bench tested it and it spins. I do not know where else to go with it. I thought maybe lean angle sensor but then the fuel pump wouldn't have primed. I'm at a loss here and I am definitely not good with the wiring portion of the bike building!
Any advice would be great!
Tia
 
  #2  
Old 03-04-2016, 05:54 AM
Conrice's Avatar
Retired Super Moderator and Fighterer
Join Date: Nov 2006
Posts: 6,148
Default

You tested the battery, right?
 
  #3  
Old 03-04-2016, 09:28 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2016
Posts: 3
Default

Yes I tested the battery. Battery is good
 
  #4  
Old 03-04-2016, 05:49 PM
Senior Member
Join Date: Jul 2011
Location: north/central WV
Posts: 1,136
Default

Did it start before? Maybe check the kickstand switch, or the clutch switch, or maybe the kill switch on the clip on above the start button.
 
  #5  
Old 03-05-2016, 07:02 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2016
Posts: 3
Default

I'm assuming the kill switch is good due to the fact that when the starter button is depressed the starter relay clicks, I'm also going to gues it is ok due to the fuel pump priming. It was bought in a non running condition, kickstand switch might be a possibility I would think. Would the starter relay engage if the side stand switch was bad? I thought the side stand switch cut voltage to the ignition system when the circuit was broken?
 
  #6  
Old 03-05-2016, 07:09 PM
Conrice's Avatar
Retired Super Moderator and Fighterer
Join Date: Nov 2006
Posts: 6,148
Default

Side stand switch and BAS should all work that way.

Did you check the clutch switch? The fuel pump will still prime even if it isn't hooked up, but it will not start. I'm not sure if the relay will still pull or not


Did you check the main fuses on the starter relay? You should see if you're getting power on the other side of the relay witouth the starter hooked up when you press the starter button.....
 

Last edited by Conrice; 03-05-2016 at 07:12 PM.
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Michaelxyz
New Member Area
20
09-10-2011 04:05 AM
shakey
Off Topic
13
08-28-2010 06:38 PM
Alaska
Other Bike Chat
10
06-08-2009 04:23 AM
CBR1000RRMARINE
Off Topic
5
02-24-2007 10:49 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Wife bought a new bike... Uh oh no start!


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.