The Hurricane Saloon Off Topic

Runs on choke only.....

  #1  
Old 07-11-2019, 02:59 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2019
Posts: 10
Default Runs on choke only.....

So this 1996 I'm going to work on only runs on the choke. And of course not well when it does run. Is there a "yeh, they all do that" thing these do or is it just the pilot jets being clogged?
 
  #2  
Old 07-11-2019, 05:23 PM
Red Baron's Avatar
Senior Member
Join Date: Mar 2005
Location: Prosper, Texas
Posts: 293
Default

Pilot jets clogged with the crappy fuel now a days. Have that happen to me once on my 1988. Cleaned the carbs and problem solved.
 
  #3  
Old 07-11-2019, 05:51 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2019
Posts: 10
Default Thought so

99 times out of a hundred that's it but thanks for the verification.
 
  #4  
Old 07-11-2019, 07:45 PM
wooferdog's Avatar
Senior Member
Join Date: Apr 2010
Location: Bellingham, WA
Posts: 1,869
Default

Have you checked your boots for cracks and/or improper seating?

Part #6 on this fiche

https://www.bikebandit.com/oem-parts...51597#sch20688

 

Last edited by wooferdog; 07-11-2019 at 08:11 PM. Reason: I'm slow
  #5  
Old 07-11-2019, 09:26 PM
Member
Join Date: May 2016
Posts: 40
Default

Yup, have to agree. Worked on many bikes with those symptoms and in most cases, good carb cleaning was the cure, but as Wooferdog suggested, have had boots in one case and in another, missing sync port covers cause vacuum leaks that led to the problem.
 
  #6  
Old 07-11-2019, 09:29 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2019
Posts: 10
Default

Originally Posted by wooferdog View Post
Have you checked your boots for cracks and/or improper seating?

Part #6 on this fiche

https://www.bikebandit.com/oem-parts...51597#sch20688
This bike has 31k original and never been apart but I check everything when I take the carbs apart. Is there a video somewhere on how to remove the and vacuum line routing?
 
  #7  
Old 07-12-2019, 11:16 AM
TimBucTwo's Avatar
Senior Member
Join Date: Jun 2006
Location: Bir Tawil
Posts: 4,094
Default

If you have been riding it and all of a sudden it is acting up, it could be you hit a bad pump. The ethanol has separated and you will need to drain the tank and refill with good gas.
Try to find a pump that is non-ethanol.

If this is a normal condition, I agree with the above statements that the mains are clogged.
 
  #8  
Old 07-12-2019, 04:30 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2019
Posts: 10
Default

Originally Posted by TimBucTwo View Post
If you have been riding it and all of a sudden it is acting up, it could be you hit a bad pump. The ethanol has separated and you will need to drain the tank and refill with good gas.
Try to find a pump that is non-ethanol.

If this is a normal condition, I agree with the above statements that the mains are clogged.
Yes, im going to do that and never use anything but premium and a good fuel system cleaned and conditioner every fill up. This bike just became mine because the Previous Owner gave up on spending what it needs to be right. It's in great condition.
 
  #9  
Old 07-13-2019, 07:29 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2019
Posts: 10
Default


Is this the right kit for my 96?
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Mr Bentwrench
General Tech
3
08-19-2012 07:29 PM
hondalover68
General Tech
2
08-26-2011 02:03 PM
stevewaclo
F2 Tech
17
06-20-2011 09:09 AM
mbrown22
CBR 600F4
3
11-23-2010 10:37 AM
shoemjay
CBR 600F3
7
11-30-2007 12:30 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Runs on choke only.....


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.