F4i - Main Forum Main F4i discussion board

Do we have cable or electronic tachs?

  #1  
Old 07-14-2009, 08:03 PM
xjoewhitex's Avatar
Senior Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2009
Location: Marietta, Ohio
Posts: 533
Default Do we have cable or electronic tachs?

Well my wife got me a digital gear indicator off of a website which it described it works with most bikes with digital speedo's but after getting it it also notes digital tach. I would just tear into it and look but id rather not and have to put it back together for no reason.
 
  #2  
Old 07-14-2009, 10:35 PM
Incognito's Avatar
Official CBRF Welcome Crew Undercover Agent
Join Date: Oct 2008
Location: Colorado, U.S.A.
Posts: 1,907
Default

Yep, it's electronic.
 
  #3  
Old 07-14-2009, 10:56 PM
Senior Member
Join Date: Feb 2008
Location: Marshall, MI
Posts: 332
Default

It will work the plug has three wires and is near the rear of the engine. It will use the same wire as the speedo healer would.

http://www.speedohealer.com/your_pic...i/tutorial.htm
 
  #4  
Old 07-15-2009, 12:18 AM
Aken's Avatar
July 2008 ROTM
Join Date: Oct 2007
Location: Milwaukee
Posts: 3,002
Default

The gauge has a nice big electronic plug on the end of it's wiring harness...
 
  #5  
Old 07-16-2009, 08:35 PM
xjoewhitex's Avatar
Senior Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2009
Location: Marietta, Ohio
Posts: 533
Default

Originally Posted by Todd84 View Post
It will work the plug has three wires and is near the rear of the engine. It will use the same wire as the speedo healer would.

http://www.speedohealer.com/your_pic...i/tutorial.htm
Woa! man I hope its that easy I really didn't want to tear into the front of the bike.
 
  #6  
Old 07-18-2009, 09:02 PM
xjoewhitex's Avatar
Senior Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2009
Location: Marietta, Ohio
Posts: 533
Default

Got it all wired up pulled the front glass off and there it was a big plug in the back of the cluster! I had no idea I could access it that easy. Anyways if anyone else wants a little guidance in wiring these in I can help. Took a few hours to locate what wires to use because the sheet that I got didn't list f4i's.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
sharky nrk
CBR 600F2
1
01-31-2013 03:43 PM
laidten
CBR 600F4
0
02-12-2008 07:37 PM
Sebastian
General Tech
0
12-29-2005 10:03 PM
Benjamin.Menez
CBR 600F4
0
11-16-2005 12:11 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Do we have cable or electronic tachs?


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.