F4i - Main Forum Main F4i discussion board

Can you guys help Me....

  #1  
Old 11-03-2009, 12:28 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Sep 2009
Posts: 6
Default Can you guys help Me....

The video will explain everything plz give me a tip on whats wrong with this thanks....


http://www.youtube.com/watch?v=oidSeiZr4AI
 
  #2  
Old 11-03-2009, 02:27 PM
Junior2552's Avatar
Senior Member
Join Date: Aug 2009
Posts: 570
Default

adjust the idle screw. search through our fine forum and you will find out exactly where it is. it's a pretty easy fix, no worries mate.
 
  #3  
Old 11-03-2009, 02:43 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Sep 2009
Posts: 6
Default

Originally Posted by Junior2552 View Post
adjust the idle screw. search through our fine forum and you will find out exactly where it is. it's a pretty easy fix, no worries mate.
It only does it on cold starts it will slowly reach that then it starts to go back to regular. When it warms up it idles down to 1400 and its fine but like I said it starts doin this only on cold starts...
 
  #4  
Old 11-03-2009, 03:34 PM
Junior2552's Avatar
Senior Member
Join Date: Aug 2009
Posts: 570
Default

that's still gonna be the idle screw boss. mine goes to 3000 rpm, then back down to about 1100, which is where you want to be. 1400 sounds a little high to me. google it and find the placement of the screw!
 
  #5  
Old 11-03-2009, 04:00 PM
backdoc's Avatar
Senior Member
Join Date: Oct 2009
Location: Morristown, Tennessee
Posts: 523
Default

Idle adjustment should be on lower left side of bike just above the engine case. It should be easy to locate. It should be straight if front of you at 1:59 of your video towards the back. You should be able to reach it with the fairing on the bike.
 
  #6  
Old 11-03-2009, 04:48 PM
Joey_f4i's Avatar
Senior Member
Join Date: Mar 2009
Location: Texas
Posts: 436
Default

You're looking for a little black **** very close to the stator cover.
I'll try and get a picture up.

To set the idle, turn the **** back and forth to the correct RPM idle.
You can adjust it with the left fairing on, it's a little hidden, but its there.

Here's a pic of where it should be, sorry bout the crappy cell phone res:
 

Last edited by Joey_f4i; 11-03-2009 at 05:03 PM.
  #7  
Old 11-03-2009, 06:02 PM
Junior2552's Avatar
Senior Member
Join Date: Aug 2009
Posts: 570
Default

thanks Joey, saved me the work! i appreciate it!
 
  #8  
Old 11-03-2009, 06:36 PM
Joey_f4i's Avatar
Senior Member
Join Date: Mar 2009
Location: Texas
Posts: 436
Default

Glad it helped!
 
  #9  
Old 11-03-2009, 06:57 PM
Senior Member
Join Date: Apr 2009
Posts: 279
Default

if it only does it when its cold why is the bike at 190+
 
  #10  
Old 11-03-2009, 09:02 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Sep 2009
Posts: 6
Default

Originally Posted by purpleslug View Post
if it only does it when its cold why is the bike at 190+
Its that high because before i started recording i had it runnin to see if it got high again...
 

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Can you guys help Me....


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.