Struggling with 929 not running - CBR Forum - Enthusiast forums for Honda CBR Owners


CBR 929RR 2000 - 2001 CBR 929RR Forum

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 10-10-2017, 09:35 AM
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 2
Default Struggling with 929 not running

  • Hello all,
    I have a 2000 929rr that I tracked successfully for years, then stored. I began to revive it as another street project and have recently hit an absolute wall and need help.
    The bike will start, run great for 3 or 4 seconds, then begin to chug gently at first, then it will continue to get worse and worse until it seemingly drowns itself. I cannot ever get the rpm above 4000. Smells and looks from the exhaust to be running rich.
    I have been attempting to trouble shoot and have already accomplished the following with No success...
    -Changed all 4 plugs
    -Changed all 4 coils
    -When it does idle, all 4 downtubes reach equal temp, so I'm guess valves are operating properly
    -New fuel pressure regulator (2 just in case)
    -New fuel pump assembly including filter
    -New oil change, filter, and coolant flush
    -New Intake air temp sensor
    -New fuel injectors
    -Removed and cleaned fuel rail
    -Disconnected and cleaned fuel rail and vaccuum lines
    -New MAP sensor
    -Disconnected PC III and tried to eliminate that as a source of trouble

    The only thing I haven't done yet was replace the wax valve heated by coolant on the underside of the throttle bodies. Not sure if that could be stuck.

    If you have ANY suggestions, I am obviously willing to spend the time and money to get the bike back to running properly. FYI, I pulled codes and nothing relevant seems to be appearing.

    Thanks a million,
    Ryan

    #Spirit of Independence
Reply With Quote
  #2  
Old 10-10-2017, 10:37 AM
74demon's Avatar
Administrator and MVN, March 2012/Oct 2013 ROTM
 
Join Date: Sep 2011
Location: socal 949/951
Posts: 7,065
Default

Have you tried a different ECU?
Reply With Quote
  #3  
Old 10-10-2017, 11:05 AM
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 2
Default

I haven't tried a new ecu yet mostly because theyare ridiculous expensive from the dealer, and hard to insure the qualitu from used providers.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-10-2017, 11:16 AM
74demon's Avatar
Administrator and MVN, March 2012/Oct 2013 ROTM
 
Join Date: Sep 2011
Location: socal 949/951
Posts: 7,065
Default

Quote:
Originally Posted by Ryan Zapko View Post
I haven't tried a new ecu yet mostly because theyare ridiculous expensive from the dealer, and hard to insure the qualitu from used providers.
That's always the case with everything.

Do you know anyone else with a 929 that you could borrow the ECU from for 6 minutes?
Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
struggling to find gear CBRrider01 Drag Racing 0 05-12-2010 10:29 PM
Im Struggling volcomrr Off Topic 15 02-16-2009 05:23 AM
Bike is struggling to start... stuconz CBR 1000F "Hurricane" 56 12-24-2008 03:14 AM
If you guys are still struggling to post ... Juliet CBR 1000F "Hurricane" 24 07-27-2008 04:14 PM
If you guys are still struggling to post ... Juliet Off Topic 25 07-26-2008 08:24 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 03:34 PM.