CBR 1000F "Hurricane" 1987-1996 CBR 1000F

not charging

  #1  
Old 07-16-2016, 07:16 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Jul 2016
Posts: 3
Default not charging

honda cbr1000fm 1991
I set the multimeter to ohms. the book says set to 1. the meter starts at 200. The reading I get from the meter is 1.0 from all three yellow wires.. the book says 0.4 to 0.6. From the field coil wires one black one white with the meter to set to 200 I have a reading of 3.6 book says 2.0-2.6.
there is no continuity from all wires to earth.
when I have the meter set to volts, i have 0 reading from the field coil wires when earthed. no voltage when engine is switched on
am i doing something wrong or is this alternator dead.
cheers
brian
 
  #2  
Old 07-18-2016, 08:45 AM
TimBucTwo's Avatar
Senior Member
Join Date: Jun 2006
Location: NY,The Land of Taxes
Posts: 4,030
Default

Are you following [section 14-page 8] of the service manual?
The manual says Ω form Yellow to Yellow.
It also says Black to White should be 1-30 kΩ.
Maybe start from [page 1-section14] and look at drawing on page 14-2 to get a better understanding on how the wiring is setup before running test.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
hmm
CBR 1000F "Hurricane"
17
01-30-2015 08:39 AM
jreelo4
CBR 1000F "Hurricane"
2
04-28-2006 07:19 AM
jeff noftall
CBR 600F
1
04-24-2006 11:56 AM
Gadget
CBR 1000RR
7
08-24-2005 12:06 AM
Gadget
General Tech
4
08-12-2005 04:07 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: not charging


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.