F4i - Main Forum Main F4i discussion board

quick question new f4i owner

  #1  
Old 02-10-2010, 06:56 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2007
Location:
Posts: 26
Default quick question new f4i owner

Hey guys ... just picked up an 01 f4i tonight and i have a question. Im not used to this style yet (previously an f3 owner) Heres the deal. I have no tail light it doesnt light up at all when i turn the bike on... the only time it lights up is when i hit the rear brake. It doesnt light up when i hit the front brake lever either. Is there two bulbs in there? One linked to the rear brake and one thats linked to the front brake and also thats powered when you turn the bike on? I havent had time to check it yet and was just curious if anyone knew. thanks!
 
  #2  
Old 02-10-2010, 07:08 PM
new06f4iowner's Avatar
Senior Member
Join Date: Jan 2010
Location: around town
Posts: 189
Default

i have an 06. mine has two bulbs, both are on when the bike is running. both should lgiht up brighter when either brake lever or foot brake is pressed
 
  #3  
Old 02-10-2010, 07:12 PM
oreman's Avatar
Junior Member
Join Date: Jan 2010
Posts: 5
Default

I think its one lamp with two wires...one for the brake and one for the tail light..probably the wire for tail light is burned...You can easy check that out by remove the lamp and look it...For the front brake i don't recall the position of the brake light sensor...And the tail light (as the lights) turns on when you turn the key to on..not ignite the bike..ooo and you must have switch the lights button on..otherwise you are not gonna see anything..
 
  #4  
Old 02-10-2010, 07:12 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2007
Location:
Posts: 26
Default

hmm... idk.. yea like i said nothing lights up when the bikes running.. Nothing when the hand brake is pressed and it will only light up when the foot brake is pressed
 
  #5  
Old 02-10-2010, 08:19 PM
jonld's Avatar
Senior Member
Join Date: Mar 2005
Location:
Posts: 647
Default

Its got dual filament bulbs. check all the fuses. if they are good then take the bulbs out and look and see if the running light filament is burned.
 
  #6  
Old 02-10-2010, 08:32 PM
letsride's Avatar
Senior Member
Join Date: Oct 2007
Location: Central Ca.
Posts: 1,407
Default

check fuses first,bulbs second,front brake switch ( which next to front brake lever)connected.If all that checks out them start checking your wiring.
 
  #7  
Old 02-10-2010, 08:48 PM
gotcbr's Avatar
Senior Member
Join Date: Apr 2009
Posts: 6,494
Default

Two bulbs.

In addition to what letsride said, make sure your underseat wiring that goes to the rear lights, is not chafing causing a short.

Is it a stock bike? Has there been an FE mod done to it causing wiring to be cut, etc?
 
  #8  
Old 02-10-2010, 10:05 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2007
Location:
Posts: 26
Default

thanks guys.. ill check the bulbs and fuses tomorrow and see whats up... Ill let you know! Thanks again! And im not sure about it have the mod or not..
 
  #9  
Old 02-10-2010, 10:06 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2007
Location:
Posts: 26
Default

If it does end up being the front brake switch is that something that can be picked up at any auto parts store or does it have to be ordered from a dealer?
 
  #10  
Old 02-10-2010, 10:14 PM
letsride's Avatar
Senior Member
Join Date: Oct 2007
Location: Central Ca.
Posts: 1,407
Default

You can always buy them at bikebandit.com
 

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: quick question new f4i owner


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.