F4i - Main Forum Main F4i discussion board

idling stalling issues?

  #1  
Old 04-26-2012, 07:25 PM
Registered Users
Thread Starter
Join Date: Feb 2012
Location: Florida Gulf Coast
Posts: 6
Exclamation idling stalling issues?

here we go again! i have an 01 f4i i replaced the fuel pump when i bought it 600 miles ago, and the bike ran great with the exception of start up when hot it idles to low and stalls. but only when hot, i can hold the throttle slightly and after a few seconds the bike idles up and back down to the 1300 rpm. other then that its runs flawlessly. the newest quirk is the bike will suddenly and randomly act like it starving for fuel and try to die while riding always happens while rolling throttle on or shifting up through the gears, as soon as the clutch is pulled it will die. as soon as i stop and turn off the key immediately turning it back on and fire it up and ride away. and it may happen again within minutes or days. it has a brand new fuel pump, new FPR, new spark plugs, the bike has a jardine slip on with mid pipe, but other then that as far as i know its stock, any help or where to start looking for the problem would be great! thanks in advance guys!
 
  #2  
Old 04-26-2012, 11:07 PM
Registered Users
Thread Starter
Join Date: Feb 2012
Location: Florida Gulf Coast
Posts: 6
Default more 411

new info just came in from the garage and now i have nothing the headlight wont come on and the fuel pump wont prime, and the start button will not turn the engine over. im thinking bank angle sensor which would cut fuel while riding if it was acting stupid. i limped it into my garage when i got home and after 3 hours i got nothing, i jumped the fuel pump relay and it operates as it should, i also tried to bypass the bank angle sensor and still had no luck. any ideas?
 
  #3  
Old 04-28-2012, 12:02 PM
Registered Users
Thread Starter
Join Date: Feb 2012
Location: Florida Gulf Coast
Posts: 6
Default

Fixed! Broken wire in the harness plug for the start button and cutoff switch
 
  #4  
Old 04-28-2012, 01:09 PM
An01InAZ's Avatar
Senior Member
Join Date: Oct 2011
Location: Chandler,AZ
Posts: 139
Default

that was going to be my answer. the switch box on the throttle side. 1 wire can screw things up lol
 
  #5  
Old 04-28-2012, 05:56 PM
Member
Join Date: Aug 2010
Location: Camp Verde, Arizona
Posts: 30
Default

I had that happen and it was one of the wiring harness on the front of the bike. Glad you got it fixed bro.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
hillbilly86
CBR 1000F "Hurricane"
15
07-06-2013 04:47 AM
clintthec
CBR 600F4
6
02-06-2011 08:54 PM
zoomman113
CBR 600F
3
08-02-2010 10:21 AM
zoomman113
CBR 600F
8
07-12-2010 09:38 AM
crazycanasian
F4i - Main Forum
11
12-17-2009 04:54 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: idling stalling issues?


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.