F4i - Main Forum Main F4i discussion board

Spurtering and starting issues

  #1  
Old 10-28-2009, 01:05 AM
CBR Kelowna's Avatar
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Aug 2009
Location: Kelowna
Posts: 21
Default Spurtering and starting issues

On a recent road trip to ride with a buddy my bike spurted and died and would not start. Bump started it and it ran fine so continued with the trip. Once again near the destination it spurted and died. Took it to the nearest shop. they checked and my battery was dead. I replaced the battery. Went riding and the next day (300km's into the trip my bike would not start again.) End of the trip for me. Bumped stared it and it ran fine. Rode it back to my buddies place and a few stops it started up fine. next day on my return trip stopped to get gas and after would not start. Bump started again ran fine. once again started up fine after. Got home and took it to my local shop. They checked my battery and it was dead. they charged my battery and checked my wiring and everything was good (great shop, they did not charge me for the check) The day I picked it up i was out with a friend and my bike started sputtering again and died, bump start and ran fine for a few days before i got it back to the shop (same thing) Things i notice before it would sputter and not start is my reserve light would come on (close to being full on gas) and the dash would light up like a x-mas tree. Sometime it would crank over a few time and not start and other times sounds like a solenoid on a car clicking. Any Ideas? My bike is a 03 F4i with 50,000 plus km's on it

Thanks in advance
 
  #2  
Old 10-28-2009, 10:24 AM
R Dub's Avatar
October 2011 ROTM
Join Date: Feb 2009
Location: Burbs of Chicago
Posts: 1,340
Default

Sounds to me like it is a charging issue. Could be something like a bad battery, it might not be able to hold a full charge and these bikes need a charged battery to run. Double check to make sure your connections are tight and not corroded. Could be your R/R going out. I hear that is a fairly common problem on the 03-06. Hope this helps.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
AMSOIL929
CBR 1000F "Hurricane"
21
07-16-2013 12:14 PM
bburke88
CBR 600F
13
11-08-2012 12:37 PM
cybr600
General Tech
2
07-16-2010 07:42 AM
thegatekeeper14
F4i - Main Forum
2
07-11-2009 02:32 PM
ffry6326
CBR 1000F "Hurricane"
3
04-08-2007 12:45 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Spurtering and starting issues


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.