F4i - Main Forum Main F4i discussion board

not running well

  #1  
Old 10-24-2011, 11:05 AM
tyfrist's Avatar
Member
Thread Starter
Join Date: May 2010
Location: Btown INDY
Posts: 67
Default not running well

Hey so I've noticed this twice in the past month or so. If my bike gets low on fuel (start of reserve or so) my bike begins to run bad.

I would describe it's running very similar to a dirtbike. It's got that throaty sound and constantly backfires. And it doesn't really rev above 6K.

The bike usually isn't warm when this happens either. If the bike warms up then it goes away so it makes me wonder if it is a fuel issue?

I am at school and so my bike is kinda exposed to the elements and I wonder if water from rain is getting in the fuel? or even getting in the muffler and essentially clogging the system??

I think it's fuel because of the backfiring but could it be the engine because of the fact that it goes away when the bike warms up.
 
  #2  
Old 10-24-2011, 03:00 PM
96shox's Avatar
Senior Member
Join Date: Sep 2011
Location: Los Angeles
Posts: 219
Default

Well first any motor shouldnt be reved up too high until the oil is warm or you'll have excessive engine wear.

Other than that I'm not sure what kind of fuel problem would only happen when its cold, like a FPR, injectors, fuel pump...
 
  #3  
Old 10-24-2011, 05:32 PM
Junior Member
Join Date: Apr 2008
Location: California
Posts: 22
Default

Originally Posted by 96shox View Post
Well first any motor shouldnt be reved up too high until the oil is warm or you'll have excessive engine wear.

Other than that I'm not sure what kind of fuel problem would only happen when its cold, like a FPR, injectors, fuel pump...
I agree. Similar things can happen in a car and it usually turns out to be the injectors or fuel pump.

Best of luck.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
gundamknight07
CBR 900RR
12
07-26-2012 08:24 AM
motogpman
CBR 600F2
5
08-28-2009 07:10 PM
entity-unknown
General Tech
0
03-20-2009 11:55 AM
motoman358
CBR 600F3
8
07-02-2008 08:59 PM
Kym
CBR 1000RR
8
06-22-2008 07:33 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: not running well


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.