F4i - Main Forum Main F4i discussion board

F4i Starting Problem

  #1  
Old 07-26-2016, 07:01 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2016
Posts: 3
Default F4i Starting Problem

What's up everyone, wanted to see if I could get your guys inputs. I'm driving a stunted out 2001 CBR F4i. For the past 3 weeks, I've had one of my spark plugs(2nd one from left to right) pop out during driving. Each time I put it back in and it ran fine for the rest of the day, it's happened probably 4-5 times, and I now carry my tools with me so I can put it back in whenever it pops out. Finally looks like I tightened it enough so it no longer pops out, however now I have a new problem. Last night while driving on the highway, the bike started feeling/sounding it was loosing power or choking. My first thought was maybe I put in bad gas, but I managed to limp it home. Now today in the morning, went to go turn it on and nothing, I heard the fuel pump prime but when I clicked the startor button, no sound, no click, not even an attempt to turn on. Managed to bump start it fairly easily and was on my way, got a few miles down the highway before the same problem started happening, where the bike felt like it was losing power. Thinking again bad gas, I downshifted from 6th and gave it full throttle, and the choking started happening even harder. Eventually the bike died on the highway, and no attempts to bump start it worked. My first thought was the fuel pressure regulator, however as to why the bike won't even turn over doesn't make sense to me. Even if it was the regulator I'd expect the bike to atleast turn over, and when I turn the key I can hear the regulator priming. Any advice or things to check? Thanks in advance everyone
 
  #2  
Old 07-26-2016, 07:32 PM
74demon's Avatar
Administrator and MVN, March 2012/Oct 2013 ROTM
Join Date: Sep 2011
Location: socal 949/951
Posts: 8,005
Default

Check your charging system. That's exactly what happens when a regulator/rectifier or stator fail.

The plug keeps popping out because the threads on the plug or the threads in the hole are damaged.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
BlackDogIron
F4i - Main Forum
10
09-14-2017 05:47 PM
415f4i
F4i - Main Forum
16
10-28-2010 02:54 AM
steggy97
F4i - Main Forum
4
05-16-2009 10:26 AM
dumontf4i
F4i - Main Forum
2
12-29-2007 11:06 AM
98cbr
F4i - Main Forum
0
05-14-2005 08:48 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: F4i Starting Problem


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.