F4i - Main Forum Main F4i discussion board

F4i to 636 Clust Swap HELP!!!! Or Shoot Me Down

  #1  
Old 05-10-2010, 03:04 PM
April 2011 Ride of the Month
Thread Starter
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,692
Default F4i to 636 Clust Swap HELP!!!! Or Shoot Me Down

Okay guys here is the basic idea take my f4i cluster and swap her out for a 636 cluster... I got in contact with red and asked him now hard he thought it would be because he is kinda like a f4i electrical wizard.

He said he was not sure if it was possible or not but ide have to check the frequencies of both clusters and start from there

Well I learned we werent the first to try gauge cluster swaps... the f4 guys love throwing f4i clusters on their bikes and run into similar problems...

i would like to see the write up they had but unfortunately the link is dead...

https://cbrforum.com/forum/cbr-600f3-17/f3-f4i-gauge-swap-62737/

that ones works but the link to the orig. thread doesnt

http://cbrworld.net/forums/thread/219055.aspx

here is also some info from the kawa forum of guys doing 636 swaps between years

http://www.kawiforums.com/2003-2004-...luster-14.html

the frequency issue being compensated for by a electronic frequency generator but what are the frequencies of the two cluster???? Anyone know how or where to find out?... anyway....

Any other electrical gu-rus out there that can either help me out or tell me this project is as good as dead in the water??????

Please dont ask me why i would waste my time with such a task... please... just try and point me in the right direciton

post em up guys

Thanks,
Zac
 

Last edited by __Z__; 05-10-2010 at 03:32 PM.
  #2  
Old 05-10-2010, 03:11 PM
dmcb2120's Avatar
Senior Member
Join Date: Jun 2009
Location: Warren, Mi
Posts: 391
Default

Man wish I could help. I can read a schematic pretty well but dont have the slightest idea about frequencies.
 
  #3  
Old 05-10-2010, 03:38 PM
April 2011 Ride of the Month
Thread Starter
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,692
Default

hey man thanks for tuning in.... hey schematics are a start.... still gonna have to wire this beast up once frequencies are figured out
 
  #4  
Old 05-10-2010, 03:56 PM
Senior Member
Join Date: Mar 2009
Location: Baltimore Maryland
Posts: 901
Default

just shoot this guy down already lol!
 
  #5  
Old 05-10-2010, 03:59 PM
April 2011 Ride of the Month
Thread Starter
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,692
Default

Originally Posted by Sick97SS View Post
just shoot this guy down already lol!

no no no please dont shoot
 
  #6  
Old 05-10-2010, 04:16 PM
Senior Member
Join Date: Jul 2008
Location: Mesa AZ
Posts: 2,001
Default

This shouldn't be shot down like a .50cal hitting your fighter, this should be shot down like a ICBM running into your cessna mid flight and going atomic.

BUT if you do make it work, I will bow to your greatness. Not sure why you'd do it though[I love the f4i cluster better then most bikes].
 
  #7  
Old 05-10-2010, 04:36 PM
April 2011 Ride of the Month
Thread Starter
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,692
Default

I hate you all for the record lol
 
  #8  
Old 05-10-2010, 05:28 PM
Kuroshio's Avatar
Senior Member
Join Date: Jul 2009
Location: West Philly, PA!
Posts: 4,476
Default

Frequencies? What frequencies? The only frequency I can see you being concerned with is the speed sensor. And that can be solved with a speedohealer.

The F3 -> F4i cluster swap has been done to death. The 2 things that had to be accounted for were the temp and the speedo.
 
  #9  
Old 05-10-2010, 05:31 PM
dmcb2120's Avatar
Senior Member
Join Date: Jun 2009
Location: Warren, Mi
Posts: 391
Default

Originally Posted by zmds18 View Post
hey man thanks for tuning in.... hey schematics are a start.... still gonna have to wire this beast up once frequencies are figured out
Wire the thing up and see if it works before you worry bout anything else then if its a problem worry bout it then.
 
  #10  
Old 05-10-2010, 05:37 PM
April 2011 Ride of the Month
Thread Starter
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,692
Default

hey kuro to be honest man I'm not a big electrical guy. That's wat red said... I'm assuming there is one pick up wire from the main harness and has different frequncies running through it for the different gauge functions?
I'm more of a fab and metal guy give me metal I'll give you art

give me wires and I'll give you a abstract art
 

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: F4i to 636 Clust Swap HELP!!!! Or Shoot Me Down


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.