F4i - Main Forum Main F4i discussion board

Can't figure out this damn noise...

  #1  
Old 03-19-2011, 12:18 PM
w4ffl3s's Avatar
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2011
Location: Vista, CA
Posts: 18
Question Can't figure out this damn noise...

I've been looking up this noise for a while now and can't seem to find any answers. I found a YouTube video of another F4i making the same noise as mine, not sure of the year or if the OEM CCTL has been replaced. I've been thinking it was my CCTL, i replaced it with a manual ape tensioner. The manual tensioner fixed my rattle around 5.5k - 6k rpm rattle. Now i have this high frequency grinding/rattle noise. It only happens if i hold rpm around 6.5k or on deceleration from higher rpm. I just wanted to see what idea any has on this, or if anyone has a similar issue/fix. Thanks.

Video post:YouTube - CBR600F4i Noise?
 
  #2  
Old 03-19-2011, 09:18 PM
Senior Member
Join Date: Jul 2008
Location: NOVA
Posts: 778
Default

My bike makes a similar noise but it is much less sharp sounding. I've narrowed it down to the speedometer. Try pushing down on the silver allen bolt on the lower right side of the speedo when it's making that noise and see if it goes away.
 
  #3  
Old 03-20-2011, 02:42 AM
w4ffl3s's Avatar
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2011
Location: Vista, CA
Posts: 18
Default

I'll try that next time i take it for a ride see if that does anything. All i can tell is its coming from the front end somewhere. It drives me nuts, i hear it every gear at the same RPM. It seems like it's internal to me but i could be wrong.
 
  #4  
Old 03-20-2011, 07:03 AM
Slick 6's Avatar
Senior Member
Join Date: Aug 2009
Location: Setubal,Portugal
Posts: 207
Default

That sounds like a loose bolt or something that reverberate when the revs get to that point. Some weird harmonics happen...

I had a similar sound, but not that pitchy. It turn out to be the lower left bolt on the front fender that did not sit flush with said fender even though it was fully tightened. A rubber washer and voila, noise gone!
 
  #5  
Old 03-23-2011, 09:36 PM
w4ffl3s's Avatar
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2011
Location: Vista, CA
Posts: 18
Default

So, i took apart my bike this weekend, trying to see if anything is loose. I found nothing out of the usual. Everything looks tight just can't find where it's coming and it's hard to pin point it. I don't hear the noise when there's no load on the engine and it's a bit hard to pinpoint it while riding. This started about 4 months ago, and is pretty frustrating and annoying. I'll try taking another look this weekend see if i can figure it out. If anyone else has any ideas they are more then welcome. I appreciate the comments though. Thanks.
 
  #6  
Old 05-15-2011, 09:50 AM
Junior Member
Join Date: May 2010
Location: Exeter NH
Posts: 3
Default

Did you find anything after another look? Mine started acting up a few weeks ago too.
 
  #7  
Old 05-15-2011, 11:01 AM
oxyg3ne's Avatar
Senior Member
Join Date: Jul 2009
Location: Montreal, Canada
Posts: 108
Default

like many friend of mine said... dont try to find EVERY sound coming from you bike... i was like that.. i was hearing a weird noise and going crazy about it when i realise it was keyring vibrating... Lol.... sometime it can be very little thing..
 
  #8  
Old 05-15-2011, 11:09 AM
Member
Join Date: May 2011
Posts: 39
Default

It sounds like its a bolt or a bracket vibrating.. you will find it eventually i wouldnt worry much about it. it
 
  #9  
Old 05-15-2011, 12:03 PM
Junior Member
Join Date: Feb 2008
Posts: 24
Default

I was freaked out about a noise on mine it sounded like it was coming from the front. Until I realized it was my license plate vibrating because I have it attached with zap straps
 
  #10  
Old 06-14-2011, 01:23 AM
w4ffl3s's Avatar
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2011
Location: Vista, CA
Posts: 18
Default

Sorry for not reply back on this sooner. I actually never figured out what was the cause, but after tearing my bike down for some maintenence and cleaning then put it all back together. Problem seemed to resolve itself. But now i got an annoying valve tap and oil seeping on the crankcase cover. Not sure if thats related or from my new exhaust and no pc3.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
ed1380
F4i - Main Forum
2
07-04-2013 12:32 AM
Willkster
CBR 600F3
11
06-16-2010 05:20 AM
fast1000f
General Tech
2
08-15-2008 07:30 AM
waterbrat
Off Topic
5
10-18-2007 01:51 PM
GreaseMonkey83
CBR 600F3
14
07-30-2007 11:54 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Can't figure out this damn noise...


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.