F4i - Main Forum Main F4i discussion board

Bike Popped out of 2nd under load

  #1  
Old 10-25-2010, 11:06 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Sep 2009
Posts: 16
Default Bike Popped out of 2nd under load

So.... 1st time this has happened, and after I had drag raced the bike (reved to 10k before letting the clutch out) I cant say that I really pushed the gears hard into 2nd, but 2nd did catch, and I was hard on the gas, then it popped into neutral. sign of anything??? It hasn't happened since, but.... what does that mean? It's an 04 f4i with about 26k miles. It has been almost 2k since the last oil change, standard oil.
 
  #2  
Old 10-26-2010, 05:51 AM
regener8ed's Avatar
Super Moderator and Official Welcome Crew Yeti
Join Date: Jun 2005
Location: Souf Cackilack
Posts: 2,066
Default

used to happen to me on my 2002 - if I was hard on the gas and didn't get a solid shift into 2nd it would seem to catch but then pop out.
 
  #3  
Old 10-26-2010, 06:22 AM
bambam's Avatar
Senior Member
Join Date: Nov 2008
Location: J-ville, FLORIDA
Posts: 739
Default

it happens bud, just be sure to shift solid not a light lift on yer foot.
 
  #4  
Old 10-26-2010, 06:48 AM
jeffjones's Avatar
Welcome Crew and May 2012 Ride of the Month
Join Date: Aug 2010
Location: Kitchener, Ontario
Posts: 1,564
Default

Originally Posted by dale914 View Post
So.... 1st time this has happened, and after I had drag raced the bike (reved to 10k before letting the clutch out) I cant say that I really pushed the gears hard into 2nd, but 2nd did catch, and I was hard on the gas, then it popped into neutral. sign of anything??? It hasn't happened since, but.... what does that mean? It's an 04 f4i with about 26k miles. It has been almost 2k since the last oil change, standard oil.
My bike does this as well. I asked before and got the response it was my Dog Ears. Havent fixed the problem yet, maybe a winter project?
https://cbrforum.com/forum/f4i-main-forum-11/slipping-out-2nd-gear-116738/
 
  #5  
Old 10-26-2010, 06:58 AM
Banned
Join Date: Jun 2009
Location: Washington DC area
Posts: 2,419
Default

This has happened to me a few times. Not very often, but like I think Regen said, when it has happened I haven't gotten a very good shift into second.

I wouldn't be too concerned if it is infrequently happening, but if it is maybe its the same fix as Jeff.
 
  #6  
Old 10-26-2010, 07:16 AM
jeffjones's Avatar
Welcome Crew and May 2012 Ride of the Month
Join Date: Aug 2010
Location: Kitchener, Ontario
Posts: 1,564
Default

Mine only happens when I would try to shift hard at 13K, If I keep it under that and just feather the throttle for a second just to make sure its in there good it is usually fine. It hasnt done it in awhile but I dont go that hard all the time.
 
  #7  
Old 10-26-2010, 11:54 AM
Senior Member
Join Date: Mar 2009
Location: Baltimore Maryland
Posts: 901
Default

I had the same issue when i got my bike, adjusted the shift lever down some to get a better angle to kick into the next gear and it hasnt happened since.

or flip the linkage for GP style shifting
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
98formulaLS1
CBR 600F3
4
04-25-2013 10:06 PM
cwmc29
Off Topic
0
03-01-2007 12:41 PM
OldFatGuy
How-To: Mechanical
10
09-01-2006 09:09 AM
doncollins
Sights 'N Sounds
11
12-14-2005 04:53 PM
sirlimpzalot
Sights 'N Sounds
7
01-30-2005 02:28 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Bike Popped out of 2nd under load


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.