Cbr 2000 f4 bogging/spluttering below 4K revs - CBR Forum - Enthusiast forums for Honda CBR Owners


Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 03-04-2017, 06:57 AM
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 2
Default Cbr 2000 f4 bogging/spluttering below 4K revs

Hi all,
having a few issues with my cbr 600 f4, picked it up last year with very little knowledge on bikes as this is my first and the previous owner didn't know much about it.

it doesnt run very good at low speed/rpm splutters and seems to have delay in getting the power to the bike, I've put new plugs on it, new air filter, new fuel filter, cleaned the carbs out but looked like someone had already done them as very clean. Balanced the carbs up which help a bit but not a great deal.

Has anyone had this problem or can give me an idea what I should try next?

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 03-12-2017, 01:08 PM
Junior Member
 
Join Date: Jan 2017
Location: Allyn, WA USA
Posts: 4
Default

Have you checked the fuel pump?
Reply With Quote
  #3  
Old 03-17-2017, 11:59 AM
Junior Member
 
Join Date: Jul 2016
Location: Philadelphia, PA
Posts: 15
Default

Quote:
Originally Posted by Bennettt17 View Post
Hi all,
having a few issues with my cbr 600 f4, picked it up last year with very little knowledge on bikes as this is my first and the previous owner didn't know much about it.

it doesnt run very good at low speed/rpm splutters and seems to have delay in getting the power to the bike, I've put new plugs on it, new air filter, new fuel filter, cleaned the carbs out but looked like someone had already done them as very clean. Balanced the carbs up which help a bit but not a great deal.

Has anyone had this problem or can give me an idea what I should try next?

Thanks
I had a similar problem that turned out to be loose clamps between the airbox and carb. I'd also check that you re-connected all the hoses in/around the airbox and make sure the clamps between the carbs and the engine are seated and tight.

-morgan
Reply With Quote
  #4  
Old 03-19-2017, 05:16 AM
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 2
Default

Quote:
Originally Posted by VeritasArchangel View Post
Have you checked the fuel pump?

No havent checked that, but the bike runs so wouldn't that say the fuel pump is working?
Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
spluttering help Andrew Frankenstein Knight CBR 600F 5 10-04-2014 06:25 PM
constant revs of 2000 rpm at tickover toecutter2503 General Tech 6 07-30-2013 02:43 PM
Choke on low revs. Choke off crazy high revs. dalves11 CBR 600F 15 09-22-2010 04:47 PM
CBR 600 f3 "98" spluttering on wide open throttle steevoz CBR 600F3 7 09-22-2009 09:54 AM
Juddering/spluttering between 6-8k rpm kingo CBR 600F 8 05-22-2008 02:53 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 05:06 AM.