Go Back   CBR Forum - Enthusiast forums for Honda CBR Owners > Past CBR Models > CBR 600F3
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search


Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 06-07-2013, 04:36 PM
Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: New Jersey
Posts: 68
Default Side stand switch

Hey guys new problem, bike starts fine but when i put it in gear, she dies. The light on the cluster isnt going on either for the side stand. Is there a fuse?

thanks
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on CBRForum!
Reply With Quote
  #2  
Old 06-07-2013, 04:46 PM
sjona2011's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Monticello, Indiana
Posts: 543
Default

start with taking off the ss switch and cleaning it and making sure all the wires are connected. if that doesnt fix it then go through all the wiring to make sure theres no broken wires or loose connections.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-08-2013, 09:20 AM
IDoDirt's Avatar
Super Moderator
 
Join Date: Aug 2006
Location: South Florida, USA
Posts: 3,020
Send a message via Skype™ to IDoDirt
Default

The symptom you're describing gives all indications of the side stand switch connector just being unplugged. If it's unplugged, it will think the side stand is down. The connector is in front of the battery, it's a green 3 pin connector.
__________________




How to Repair the Fuel Pump on Your F3
(Updated)
Rode to Austin, TX April 2013, Inaugural MotoGP Race @ Circuit of the Americas.



Don't forget to fill out your profile so we know where you're from.

"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach a man to fish and he will eat for a lifetime."

- Confucius, Circa 551 - 479
Reply With Quote
  #4  
Old 06-08-2013, 06:50 PM
Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: New Jersey
Posts: 68
Default

Quote:
Originally Posted by IDoDirt View Post
The symptom you're describing gives all indications of the side stand switch connector just being unplugged. If it's unplugged, it will think the side stand is down. The connector is in front of the battery, it's a green 3 pin connector.
Hey its definitely not unplugged but the light on the cluster also doesnt go on. After taking it off and cleaning it, the bike will work but the light still wont go on
Reply With Quote
  #5  
Old 06-08-2013, 07:07 PM
IDoDirt's Avatar
Super Moderator
 
Join Date: Aug 2006
Location: South Florida, USA
Posts: 3,020
Send a message via Skype™ to IDoDirt
Default

Sounds like a bulb. They do go out sometimes. They can be removed from the back side of the gauge cluster. They're behind those little black and brown caps that you see in the photo.

Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.
__________________




How to Repair the Fuel Pump on Your F3
(Updated)
Rode to Austin, TX April 2013, Inaugural MotoGP Race @ Circuit of the Americas.



Don't forget to fill out your profile so we know where you're from.

"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach a man to fish and he will eat for a lifetime."

- Confucius, Circa 551 - 479
Reply With Quote
Old 06-08-2013, 07:07 PM
 
 
 
Reply

Tags
cbr, honda, pin, sidestand, switch


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Advertising

Featured Sponsors
Vendor Directory
Our Sponsors

All times are GMT -5. The time now is 08:29 PM.


Internet Brands, Inc.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
SEO by vBSEO ©2010, Crawlability, Inc.

Honda and the Honda marquee are registered trademarks of the American Honda Motor Company, Inc. Neither American Honda Motor Company nor its subsidiaries or affiliates shall bear any responsibility for CBRforum.com content, comments, or advertising. CBRforum.com is not affiliated with American Honda Motor Company in any way. American Honda Motor Company does not sponsor, support, or endorse CBRforum.com in any way. Copyright/trademark/sales mark infringements are not intended or implied.